Laptop reparaties

Met de opkomst van de notebooks / laptops is het aantal defecten ook enorm toegenomen, Voor ons als computer service bureau bestaat het reparatiewerk grotendeels uit laptop reparaties.

Wij hebben ons volledig gespecialiseerd in laptoponderdelen en kunnen deze goedkoop inkopen, hierdoor zijn wij in staat de tarieven redelijk te houden.
Reparatie aan een laptop is doorgaans arbeidsintensiever dan een pc reparatie waardoor dit al snel duurder lijkt, echter valt dit uiteindelijk reuze mee.Oplaadproblemen

Defecte dc jack

De oplaadconnector, ook wel de dc jack genoemd gaat regelmatig kapot.
Aangezien de laadstekker uitsteekt wordt deze nog wel eens aangestoten of de laptop valt op de zijkant.
De dc jack zit doorgaans gesoldeerd op het moederbord, door een krachtige tik kunnen de contacten loskomen waardoor het opladen niet meer mogelijk is.
Soms is het nog mogelijk de connector iets te bewegen waardoor er weer contact is maar dat zal ook steeds minder worden.

Dc jack reparatie

Reparatie van de connector is een tijdrovende klus, zo moet bijna de gehele laptop uit elkaar om er bij te komen.
Om een juiste reparatie uit te voeren vervangen wij altijd de connector voor een nieuw exemplaar zodat u er weer jaren tegen aan kunt.
Bij sommige modellen wordt gebruikt gemaakt van een kabeltje ipv soldeerverbindingen, Dit is uiteraard sneller gerepareerd.

De prijs voor vervanging is vanaf € 50,-

Uw laptop wil totaal niet meer opladen

  • Het lampje op de lader brandt?
  • De dc bus ziet er beschadigd uit?
  • Het pennetje in de dc bus beweegt als u er met een voorwerp tegenaan duwt?

Waarschijnlijk is de connector beschadigd of afgebroken waardoor er geen contact meer is,
de enige oplossing is vervanging

Uw laptop laadt soms niet goed op

  • Het lampje op de lader brandt?
  • Als u de kabel beweegt dan laadt deze wel goed op?

Waarschijnlijk is er een loscontact op de solderingen of is het pennetje losgeraakt, dit is ook te reparerenBeeldscherm vervangen

laptop scherm defect

Een barst in het scherm ..? Vreemde lijntjes of een vervormd beeld...? Grote kans dat uw beeldscherm defect is geraakt.

De meeste laptops beschikken over een lcd of led scherm, dit is een gesloten eenheid waardoor reparatie meestal niet meer mogelijk is, vervangen is dus de enige optie.
Veel voorkomende afmetingen zijn 15 inch, 15,6 inch en 17 inch. Modernere uitvoeringen beschikken ook nog eens over een zogenaamd touchscreen welke reageert op uw aanraking.

Scherm vervanging

Beeldscherm reparaties duren doorgaans twee werkdagen, Wij maken de laptop open en kijken welk type scherm erin zit, zo weten wij zeker dat het juiste type gesplaatst wordt.

Aangezien er honderden types bestaan hebben wij niet alles op voorraad, echter meestal wordt dit de volgende werkdag al geleverd.

De prijs voor vervanging is voor 15 inch vanaf € 100,-Koelings problemen

Stof in de koeling

Maakt uw laptop een hard blazend geluid..? Wordt de onderzijde zeer warm als de laptop op uw schoot staat..? Valt de laptop spontaan uit ?

In de laptop zit een ventilator welke zorgt dat de processor wordt gekoeld, net als bij een auto. Na een aantal jaren hoopt er zich stof op in de ventilator en de koelpasta droogt uit waardoor de processor te warm wordt.
Een te warme processor zorgt dat uw systeem traag wordt en leidt zelfs tot beschadiging van de laptop welke uiteindelijk niet meer zal werken.

.

schone koeling

Wij halen uw koelsysteem volledig uit elkaar en maken deze stofvrij.
Tevens wordt de koelpasta vervangen, deze zorgt voor een juiste warmtegeleiding en houdt de processor op de juiste temperatuur.

Uw laptop maakt een stuk minder lawaai en zal tevens weer vlotter reageren.
U kunt er weer jaren tegenaan.

De prijs voor het stofvrij maken is vanaf € 50,-

Reparatie aanvraag

Klik hier om contact op te nemen.